Saturday, October 27, 2012

We're Young

Assalamualaikum.. Hello readers :)dah lama da Ain tak update this blog. rasa rindu sangat.Ain buzy dengan exam dan dan assigment.Maklumlah stay hostel so,time balik wajib jelaa dapat siapkann xD. Ain nak ucapkan SALAM AIDIL ADHA :) Dah baca tajuk besar tuhh ?? Ain nak share pasal kawan2 niey. Let's scroll this to see that picture ..
Hai,say Hello to me :)
Kami akan sentiasa bersama walau ape pun yang berlaku. Kami masih muda dan memerlukan support daripada anda supaya dapat mendewasakan kami.Tinggal seminggu jeh lagy bagy tahun 2012 kami nak stay hostel.So,ini merupakan pengalaman yg mahal bagi kami. Terima kasih kepada mereka yg menjadikan kami lebih kuat untuk bertahan di sana sudah hampir setahun. NO DISTANCE BETWEEN US,SO NOBODY CAN REPLACE SOMEONE THAT HAD BEEN THROUGH TOGETHER.

Wednesday, August 22, 2012

SALAM SYAWAL :)

Assalamualaikum.. waduuh2 berhabuk daa blog kitee niee.. meh sini kitee bersihkan dengan post kan cerita baruuuuu..

inilahh gelagat aku time sambut raya (:


nii laa PARENTS saya :D


apa, tak kenal niee siapa? tumbukk nakk? *dusssh*


bersama dgn anak dara + mak dara yg HOTT :3


kami sepupu yg rapat dan hanya berbeza 1 tahun sahaja.


kami jakunn pula B) nak hidupkan pelita tuh petang2 dekat rumah owang laen pulakk tuhh,. wakahkah.


yang nii kawan2 saya, masa niee saya datang rumah sayang kau ketad2 sebab ajak aku datang majlis kau. :)


awak2 semua kitee nak SMS nie ::
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR BATIN DARI SAYA DAN SEKELUARGA ^^


IKHLAS ::
http://www.facebook.com/ain.maira1
https://twitter.com/AinTweettt






Monday, June 4, 2012

Minta disembuhkan

Assalamualaikum semua,.semestinya dengan kehadiran cuti 2 minggu ini akan mengembirakan anda semua,.. Amiiin.. baiklah dengan terciptannya tajuk di atas mesti semua tertanya kan? ha,saya ad jawapannya....


Pada hari khamis,bertarikhkan 31 Mei 2012 pada pukul 2 pagi saya telah dikejutkan dengan berita yg kurang menyenangkan apabila ibu memberitahu bahawa paknyai dikejarkan ke hospital akibat stroke..


Ini adalah gambar pada hari ketigannya..       

Saya di sini bukanah meminta simpati dari sesiapa,tapi saya hanya mahu anda mendoakan kesembuhannya,,sudah 5 hari terlantar di hospital,.

Kami hanya mahukan kesembuhannya sahaja,melihatnya berdiri semula pun sudah membahagiakan kami..
Kami di sini akan mendoakan kesembuhan paknyai,semoga paknyai cepat sembuh...  amiinn..

TERIMA KASIH KEPADA SESIPA YG PRIHATIN DAN MENDOAKAN KESEMBUHANNYA,HANYA ALLAH S.W.T SAHAJA YANG BOLEH MEMBALASNYA.
SEMOGA ANDA DIRAHMATI....AMIIN !

Saturday, May 26, 2012

Ber-Twitter

Assalamualaikum,.

Hari ini nak 'share' sesuatu,. sebenarnya sudah lama dah saya ada akaun ini,cuma mahu mendiamkan diri saja !! hehehe.. ok.. Inilah bendenye ::

 https://twitter.com/#!/mairaain


Ain Maira

Ain Maira

@MairaAin 


Kita nak b'twitter dengan awakk  (:


Friday, May 25, 2012

PERIT !

Assalamualaikum :)

da lama rasanye tidak mengUPdate BLOG ini ! balik hostel jeh terus tiada masa nak mengadap lappy ini untuk mecoret cerita terbaru laa kononnye.. hehehe..

hurmm,..
Tau tak ?? kehidupan ini amat memeritkan kadang kalannya,. saya rasa perit sangat ni,, sakit hati jangan dicerita laa kan,,lagi lah sakit bila memikirkannya.. rasa sedih sesangat bila kenangkan nasib empunya diri ini,. macam2 masalah yang timbul,,. sampai tak tau nak ngadu kat siapa? semuannya tidak boley dipercayai,.. aduss BENCI betullaa !!!   rasa macam nak nagis kuat-kuat :'( kalau boleh nak peluk seseorang untuk menghilangkan sisa sedu sebab menangis..

YA ALLAH !! hanya padaMU lah aku sebagai hambaMu ntuk meluahkan segala rasa perit yg ada di lubuk hatiku ini..


saya SAYANG semua orang di sekeliling saya,, saya tidak mahu mereka tahu yang saya menghadapi masalah,  saya tidak mahu mereka merasai keperitan yang saya lalui, Y

YA ALLAH !! tabahkanlah hati hambaMu ini..

Sunday, January 22, 2012

Rojak !

Assalamualaikum readers semua ~! kerinduan teramat sesangat dekat family,kengkawan,gadjet2 akhirnye t'ubat setelah 2 minggu tdk bertemu..cuma saya belum b'kesempatan untuk bertemu dengan kengkawan !!..

Ok !! Ain sebenarnye x sangka yang Ain sekarang niey da duduk asrama.so,banyak sangat yg Ain telah belajar dekat sana !! Antaranye ::
  • Basuh baju sendiri.
  • Pengurusan masa yg lebih baik.
  • Menyesuaikan keadaan di sana.
  • Berani menghadapi cabaran

    Ain tak boleh menyenaraikanye lagi sebab banyak lah juge..hehehe..Ain sebenarnye x tahu nak cerita ape..Maybe niy entry yg paling BOSAN sekali yang Ain penah post ! Seriously,,Ain BLURRS ~~!

    Ain,nak ucap CONGRATES at adik Ain sebab dapat tawaran ke MRSM ! Hari rabu niey qo daa nak pergi kan,. selamat menempuh kehidupan yg baru dan jagalah diri baik2 kat sana.. GUD LUCK !!

    Jadi,tinggalah 5 orang ahli keluarga sahaja disini.. hanya tinggal Ayah,Ibu,Achik,Dina dan Adik.. Kamu semua DOAkanlah yg terbaik untuk Kami..

    Hari Ahad niey,Ain da balik asrama.. sebelum balik asrama Ain nak lepas GIAN laa~

    • Pergi SHOPPING ngn ibu !
    • LEPAKing ngn kengkawan !
    • Merasai cuti dengan hati yg tenang !
    • pergi JENJALAN ngn sesape jeh !
    • MeNYANYI sekuat hati (karok) !
    • BerMANJA2 dengan semua!
    • TIDUR sepuas-puasnye !

      Hehehehe,,gediknye lah permintaan Ain niey an?? AAK ?? yg penting nak jugek !! Ok! Ain ingin melunaskan permintaan Ain niey selama seMINGGU ! hehee..semoga anda semua berada di dalam keadaan yg sihat !!

      Friday, January 6, 2012

      Saatnye aku PERGI !

      Assalamualaikum,Readers semua.. sempena tahun baru niey Ain nak kata SELAMAT TAHUN BARU 2012~ mintak maaf sesangat sebab Ain busy sesangat  sampai x sempat nak UPDATE blog niey...maybe lepass niey Ain lagi jarang nak update blog.. so,di kesempatan ini... Ain nak ucap terima kasih sesangat kepada sesiapa yang mengikuti blog yang tak seberapa nie..



      ok,bebalik kepada tajuk entri kita...

      Kengkawan semua !! kita da nak pinda sk niey,, sedih sesangat..tadi x dapat aq jumpa korang !! sob,sob.. niy pesanan kita ::

      •  Jaga diri bebaik ye sayang2 kite !
      • Maafkan kite tau dari semua segi !
      •  Halalkan segala-galanya !
      • Jangan lupa kita tau !
      huh, tak tau nak pesan ape.. maybe tuu yg paling penting.. korang segala memori pasti akan diingati sepanjang perkenalan kita.. doakn Ain baik2 at sana ! ain akan ingat segala pesanan korang...

      KORANG KENA TAHU NI ::
      ~KITA SENTIASA SAYANG DAN MERINDUI KAMU SEMUA..


      OK,for the FIRST time,x sangka pulak tengah syok update blog niey ain nangis.. ain sediy sesangat.. tapi ini ialah keputusan ain.. ok laa nak packing barang niey .. 9 jan niey,ain akan memulakan kehidupan baru..